Nusa Lembongan -painotteinen Balin reissu

Lensimme Makassarista Balille ja suuntasimme lentokentältä suoraan kohti Sanuria josta pääsisimme veneellä Nusa Lembonganin saarelle. Koska olimme kuulleet eteläisen Manner-Balin rantapaikoista ja kaupungeista paljon huonoa, päätimme suunnata Lembonganille etsimään rentoa rantaelämää.

Lähdössä Makassarista kohti Balia
Lähdössä Makassarista kohti Balia

Balin reissusta tulikin lopulta erittäin Lembongan-painotteinen, sillä vietimme siellä kuudesta yöstä viisi. Se ei ollut ollenkaan hullumpi idea, sillä saari tarjosi juuri sitä mitä sillä hetkellä etsimmekin: nautinnollisia korallisukelluksia sekä mukavuuksia, joita ei löydy suurten kaupunkien ja turistireittien ulkopuolelta (kuten esimerkikksi läheisen kahvilan espressot ja hieronta). Off-seasonin takia saari oli melkoisen tyhjä ja saimme mukavaan hintaan ihan kunnon bungalowinkin, 10 euroa yö aamiaisineen.
Nusa Lembonganin Jungutbatu Beach
Nusa Lembonganin Jungutbatu Beach

Jungutbatu Beach ilta-auringossa
Jungutbatu Beach ilta-auringossa

IMG_1797
IMG_1806
IMG_1814
Meidän bungalowi
Meidän bungalowi

Majoituksen ravintolan rastavärit
Majoituksen ravintolan rastavärit

Suurin anti saarella oli sukellus. Lemboganilta käsin sukelletaan lähinnä viereisen saaren, Nusa Penidan, ympäristössä. Veden lämpötila vaihtelee peräti 22 ja 29 asteen välillä kovien virtausten vuoksi ja täällä tulikin käytettyä ensimmäisen kerran tropiikissa 5 millilmetrin märkäpukua. Yhtenä päivänä jopa huppuliivi + märkäpuku-yhdistelmää, taidan olla viluinen! Täällä tuli nähtyä myös ensimmäisen kerran termokliinisiä kerroksia vedessä (näyttävät omituiselta väreilyltä). Näkyvyys vedessä oli hyvä monsuunikaudesta huolimatta, noin 15 metristä 25 metriin. Myös merenelävien puolesta meitä onnisti – heti ensimmäisen päivän sukellusreissulla näimme peräti neljä mantaa (Manta ray)! Samalla sukelluksella tuli vastaan myös kilppari ja pari torkkuvaa haita merenpohjassa. Kannattaa tulla siis Penidalle sukeltamaan, jos isot merieläimet kiinnostavat. Teimme myös pari oikein mukavaa virtaussukellusta.
IMG_1822
IMG_1826
IMG_1829
IMG_1833
IMG_1845
IMG_1847
Vähän huono kuva, mutta hait sain kuitenkin ikuistettua!
Vähän huono kuva, mutta hait sain kuitenkin ikuistettua!

Banded sea snake
Banded sea snake

IMG_1874
Paavo kerää merenpohjasta roskia
Paavo kerää merenpohjasta roskia

IMG_1885
Mantat!
Mantat!

IMG_1888
IMG_1889
IMG_1900
IMG_1901
IMG_1950
IMG_1980
IMG_1992
IMG_1994
IMG_2001
Oudon värinen nemopuska
Oudon värinen nemopuska

IMG_2035
Sukellussaitit Saarten läheisyydessä
Sukellussaitit Saarten läheisyydessä

IMG_2076
IMG_2089
Uhitteleva nemo
Uhitteleva nemo

IMG_2121
IMG_2139
Näköalapaikka Lembonganilla
Näköalapaikka Lembonganilla

Nusa Cenidalta
Nusa Cenidalta

IMG_1913
Jos joku asia harmittaa, niin hindulaisten temppeliseremonioiden missaaminen. Kuultiin nimittäin parina iltana bungalowille läheisestä temppelistä laulua, mutta emme jaksaneet liikkua katsomaan mitä siellä olisi tapahtunut.
Näitä banaaninlehdistä käärittyjä astioita kukkineen ja suitsukkeineen nähtiin usein aamuisin ja iltaisin talojen edessä
Näitä banaaninlehdistä käärittyjä astioita kukkineen ja suitsukkeineen nähtiin usein aamuisin ja iltaisin talojen edessä

Päätimme viettää viimeisen yön balilla Canggussa pahimpien turistirysien pohjoispuolella. Canggu oli ihan mukava rauhaisa rantakylä, joskin skootteri olisi ollut tarpeen jos paikassa olisi viettänyt enemmän aikaa. Kutan ja Legianin alueella kierreltiin ennen kentälle menoa ja pari tuntia riittikin antamaan alueesta käsityksen (ei kaipailla takaisin).
Surffaaja Berawa beachilla
Surffaaja Berawa beachilla

Berawa beach
Berawa beach

Mahtava aamiainen Rojos breakfast Cornerissa
Mahtava aamiainen Rojos breakfast Cornerissa

Saman paikan aamiaisburrito
Saman paikan aamiaisburrito

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *