Sydneystä pohjoiseen

Päätimme taittaa välin Sydney – Brisbane Greyhoundin bussilla. Bussipassi mahdollistaa kätevästi muutaman pysähdyksen matkalla, koska varsinkaan Indonesian reissun jälkeen emme ole pitkien bussimatkojen ystäviä. Pysähdyimme kaksi kertaa matkan varrella – Newcastlessa ja Port Macquariessa.

Newcastlessa ei säät ihan suosineet
Newcastlessa eivät säät ihan suosineet

Jotain katutaidetta sentään löytyi :)
Jotain katutaidetta sentään löytyi 🙂

Newcastle osoittautui odotettua ikävystyttävämmäksi paikaksi. Kaupungissa on yli 300 000 asukasta, mutta elämää ei tuntunut niinkään olevan ja kadut ammottivat tyhjyyttään. Ainoastaan ravintolaa etsiessä huomasimme, että jokainen yhtään järkevästi hinnoiteltu (ja myös ne liian kalliit) ravintola oli varattu täyteen. Voi tietysti olla, että olemme molemmat Melbournen ja Sydneyn kaupunkikulttuurin ja ruokien jäljiltä hemmoteltuja, mutta yhden päivän jälkeen olin tyytyväinen siihen, että jatkoimme seuraavana päivänä matkaa. Jotenkin paikkaa ei voinut varsinaisesti ajatella rantalomanakaan. Nopeasti edellisenä valittu hotelli ei ehkä osunut ihan nappiin, kun päätettiin mennä ajoissa nukkumaan ja hotellihan oli ns. pubihotelli.
Port Macquariessa päätimme viipyä kaksi päivää, jotta voisimme vierailla eläinpuistossa (kuten vompatteja, koaloja, kenguruita. Eläintarha täytti odotukset, pääsimme silittämään koalaa ja ruokkimaan kenguruita 🙂 Port Macquarie itsessään oli menettelevä lyhyeksi pysähdykseksi, mutta hieman tylsähkö. Kyseinen pikkukaupunki on selkeästi suunniteltu autoilijoita ajatellen, sillä kaikki tiet ovat leveitä kuin kiitoradat, mikä jalankulkijana hieman ahdisti. Ranta ja varsinainen keskusta olivat eri paikoissa ja kaikki näyttivät kulkevan välimatkan autoillen. Lisäksi paikassa tuntui olevan uinuvan hiljaista ja esimerkiksi ruokaa oli puolimahdoton saada lounasaikojen ulkopuolella. Ravintolat ovat mainostuksensa mukaan auki ”till late”, mikä todellisuudessa tarkoitti yhdeksään asti illalla. Meinattiin siis jäädä kertaalleen ilman illallistakin. Hyvää paikassa on nätti ranta ja rantabulevardi taiteilluine kivineen.
Port Maquarien rantabulevardilta
Port Maquarien rantabulevardilta

Taiteiltuja kiviä
Taiteiltuja kiviä

IMG_3171
Luonnonvaraisia pelikaaneja
Luonnonvaraisia pelikaaneja

Uhanalaisia koaloja jää paljon autojen alle :( Varoitusmerkki kaupungin koalasairaalan vierestä
Uhanalaisia koaloja jää paljon autojen alle 🙁 Varoitusmerkki kaupungin koalasairaalan vierestä

IMG_2990
Red Panda
Red Panda

Kenguruita sai syöttää
Kenguruita sai syöttää

IMG_3023
Hassu asento!
Hassu asento!

IMG_3040
IMG_3052
IMG_3074
IMG_3051
IMG_3150
IMG_3139
Vompatti
Vompatti

Yksi pingviini halusi muut uimaan. Lopulta toinen kompastui veteen ja kaikki hyppäsivät perään :)
Yksi pingviini halusi muut uimaan. Lopulta toinen kompastui veteen ja kaikki hyppäsivät perään 🙂

IMG_3099
IMG_3087
Koalaa sai silittää
Koalaa sai silittää

Byron Bay oli matkamme varsinainen määränpää ja se osoittautui paikaksi johon voisi jäädä paljon viikkoakin pidemmäksi ajaksi. Olimme jo hyvän aikaa sitten varanneet yksiön täältä viikoksi, sillä halusimme olla jonkin aikaa paikallamme ja lisäksi viikon varauksissa säästää. Onkin oikeastaan kivaa päästä tekemään arkijuttuja – tekemään aamiaisia ja pesemään pyykkejä. Byron Baylla viihtyy sen takia, että täällä on paljon tekemistä: mahtavat rannat, harrastusmahdollisuuksia (surffausta, kuntosali, joogaa), hyviä ja edullisiakin ruokaravintoloita, terveellistä ruokaa (päivittäisiin burgereihin kyllästyneenä: jipii!), pikkukauppoja, baareja ja lukemattomia retkiä lähialueille. Surffikulttuurin lisäksi täällä on havaittavissa hippihenkisempiä juttuja kuten joogakouluja, raakaruoka- ja vihersmoothiekahviloita,  ja henkisempiä aktiviteettejakin kuten meditaatiota. Varsinainen hippikaupunki löytyy myös lähistöltä (Nimbin). Myös sukeltaminen olisi mahdollista, mutta päätimme säästää vähät varat Tyynenmeren saarille.
Meidän kämppä viikon verran
Meidän kämppä viikon verran

Byron Bayn Main beach
Byron Bayn Main beach

IMG_3217
Hippikylä Nimbin
Hippikylä Nimbin

Hassu hippihenkinen musisointikoulu meidän läheltä
Hassu hippihenkinen musisointikoulu meidän läheltä

Myös autiota rantaa löytyi
Myös autiota rantaa löytyi

Omalle epämukavuusalueelle tuli mentyä aika vahvasti, kun varasimme surffauksen alkeistunnin perjantaille. Yllättävää kyllä, parin kaatumisen lisäksi pysyin kyllä surffilaudan päällä ja kokemus oli positiivinen! Aaltoja ja virtaa vastaan sai kamppailla koko kropan voimin surffilaudan (joka siis oli iso ja kömpelö harjoituslauta) kanssa, jonka seurauksena koko vartalon lihakset olivat kipeät seuraavana päivänä ja puhti muutenkin poissa. Ei meille siis viiden päivän tauotonta surffileiriä, kuten aluksi oli suunnitelmissa.
Perjantain surffaustiimi
Perjantain surffaustiimi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *