Kevyen pakkaamisen päivitys

Ajattelin tällä kertaa selviytyä talviloman lyhyestä seikkailusta Thaimaahan ja Myanmariin ennätyskevyellä pakkaamisella. Aluksi tarkoituksena oli tehdä tiukka konnektoimaton vaihto Bangkokissa Suvarnabhumilla ja jättää aikaa vievät ruumatavaroiden odottelut väliin, mutta päätin lopulta lähteä käsimatkatavaroin reissuun ihan muuten vaan. Ennen marraskuun minilomaa ostettu Ospreyn Fairview 40 on käsimatkatavarakelpoinen, ja soveltuu siis loistavasti tällaiselle reissulle. Marraskuun reissulla sain pakattua Fairviewin tasan 8-kiloiseksi, joskin tuohon kilomäärään sisältyi läppäri ja kaupunkiloman matkatavarat poikkeavat hieman reissusta tropiikkiin.
26829517_10155842292097347_862931445_o
Kuinka kevyt pakkaaminen sitten onnistuu? Tässä muutamia asioita, joilla sain (mini)rinkan painoa kevennettyä ennestään ja käsimatkatavaramatkustuksen mahdollistettua:

 • päätin tällä kertaa korvata läppärin muistikirjalla ja kynällä. Kirjoittaa voi kotonakin, kunhan ideat vaan ovat muistissa 😉 Ja pitkällä lennolla voi vaihteeksi keskittyä viihdejärjestelmään ja lukemiseen. Älypuhelimella saa hoidettua välttämättömimmän netissä surffailun ja meidän pääkohteessammehan ei kuulu edes netti.
 • vaatteita ei tarvitse olla mukana tolkuttoman paljon. Tärkeintä on, että ne soveltuvat lämpimään ilmastoon ja niitä voi yhdistellä.
 • Lidlistä löytyy loistovalikoima matkakokoja!
 • minikokoisia laadukkaita puteleita otan mm. shampoolle
 • pyyhe jää kotiin, koska majoituksissa on pyyhkeet
 • villakangastakki jää kotiin ja sitä korvaa kevyttoppis (joka sullotaan kylmästä pääsemisen jälkeen makuupussin kuoripussin tapaiseen pussukkaan)
 • ainoa lämmin pitkähihainen on se neuletakki, joka päällä lähden duunista reissuun
 • sama puhdistusgeeli käy käsille, kasvoille ja kropalle
 • varsinaiset meikit päätin jättää kotiin, koska trooppinen kuumuus ja meikki on usein epämukava yhdistelmä
 • päiväreppuna toimii narukassi
 • kokoontaitettava joogamatto toimii tarvittaessa alustana

Mukaan lähteviä tavaroita:
Tärkeät jutut ja matka-asiakirjat:

 • passi
 • puhelin + laturi
 • asian sisäiset lentoliput
 • kopio viisumista
 • adapteri
 • pokkarikamera + laturi

Vaattteet ja kengät:

 • noin kolme vaatekertaa (kaikki kevyttä puuvillaa tms.)
 • tuplamäärä alkkareita
 • sandaalit
 • lenkkarit
 • yhdet sukat lenkkareiden vuoksi
 • kahdet bikinit

Muu tavara:

 • snorkkeli ja maski
 • kokoontaitettava joogamatto
 • Lonely planet ja ehkä joku kevyt kirja
 • välttämätön kosmetiikka: putsari, kosteusvoide, aurinkovoide, shampoo, hoitoaine
 • matka-apteekki: malarialääkkeet, hyttysspray, särkylääkkeet, allergialääkkeet, pieni tuubi kortisonivoidetta, närästyslääke, imodium ja käsidesi

26781721_10155842291802347_1316294779_o
Monelle joogamatto, kirja, lenkkarit ja maski snorkkeleineen saattavat olla turhuuksia, mutta kun ottaa huomioon reissun luonteen (matkustetaan Etelä-Myanmariin aikalailla keskelle-ei-mitään) niin näille tulee löytymään paljon käyttöä. Lenkkarit oli houkutus jättää pois pakattavista, mutta reissukohteemme maastot ovat liian haastavia pelkille sandaaleille. 5,95 kiloa on tässä vaiheessa ihan hyvä saavutus, ja mielenkiinnolla odotankin, pitääkö tuo paino paikkansa vielä lähtöpäivänä!

4 comments

 1. Täällä sama politiikka ollut jo muutaman vuoden eli käsimatkatavaroilla mennään. Ostin vuosi sitten samanlaisen repunkin, tosin pienempänä 😊. Kätevä kuin mikä. Käy ns. käsikaukusta. Mukana kulkee myös 4-pyöräinen 1,6 kg lentolaukku. Ohittamaton yhdistelmä. Kk. reissulle riittää hyvin ja rahaa säästyy, kun mitään ei mene ruumaan.

  1. Joo oli positiivinen kokemus tuo käsimatkatavaroilla reissaaminen, aion tehdä vastaisuudessakin 🙂 Joskin kaukolennoilla se laukku usein sisältyy hintaan, eli huvikseen sen osalta laitoin kaikki käsimatkatavaroihin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *