Kapselihotelliin Singaporessa – kannattavaa vai ei?

Singapore on tunnetusti kaupunki, jossa kuluu rahaa. Erityisesti majoittautuminen on kallista, miltei Suomen hinnoissa. Onneksi Singaporessa sentään on enemmän valinnanvaraa! Myös Singaporeen on rantautunut japanilaistyylisiä kapselihotelleja, eli majoituksia, joissa ”hotellihuoneen” muodostaa ainoastaan sänky. Saako kapselihotelleissa sitten rahoilleen vastinetta? Testasimme Kampong Glamin korttelissa sijaitsevan The Pod @ Beach Road Boutiue Capsule Hotellin.
The Pod, kuten yksi aikaisempikin kokeilemani kapselihotellikin, on tyyliltään enemmän hostelli kuin varsinainen kapselihotelli. Sängyt sijaitsevat suuremmassa ilmastoidussa huoneessa ja niissä on seinät ja edessä verho, mutta äänitiiviitä ne eivät ole. Parin kokemuksen jälkeen näyttäisi siltä, että varsinkin Singaporessa ”kapselihotellina” toimiminen on lähinnä hostellien markkinointikikka. Me säästimme noin 20-30 euron verran yöltä majoittumalla kapselihotellissa, kun varsinaisten hotellihuoneiden hinnat samassa korttelissa alkavat noin 70-80 eurosta.
6G6A84446G6A8419
6G6A84456G6A8446
The Pod on tyylikkäästi sisustettu ja kaikki yleiset tilat olivat hyvin siistejä. Hotellivieraille on tarjolla saippuaa, shampoota, hiustenkuivaaja ja vaatimaton buffetaamiainen. Olin positiivisesti yllättynyt yleisessä käytössä olevista työskentelytiloista, jos matkan aikana tarvitsisi omaa rauhaa työskentelyyn. Myös wifi toimi mainiosti.
Nämä asiat kannattaa ottaa huomioon kapselihotellia varattaessa:

    Suuressa yhteishuoneessa ei ole kohteliasta puhua varsinkaan aamuvarhaisella tai yömyöhään
    Jos matkustat suuren tavaramäärän kanssa, voi rinkan tai matkalaukun uudelleenjärjestely olla haastavaa yhteisissä tiloissa.
    Kapselissa on todennäköisesti vain yksi pistorasia. Useiden latausta vaativien laitteiden kanssa hotellihuone on stressittömämpi vaihtoehto.
    Arvotavaroita on pidettävä lukittuna erillisessä laatikossa
    Kylppärin sijaitseminen käytävällä voi tuottaa ylimääräistä vaivaa

Parhaimmillaan kapselihotelliyöpyminen on pienellä tavaramäärällä matkailtaessa ja hotellin valiten niin, että edellämainitut miinuskohdat voi eliminoida. Saattaa kuitenkin olla, että valitsemme seuraavalla kerralla perinteisen hotellihuoneen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *