5 x katuruokaa Singaporessa

Singaporestako puuttuu Aasian eksotiikka ja kaoottisuus? Ainakaan katuruokaa maistellessa sitä ei huomaa, sillä tämä hektinen suurkaupunki on täynnä herkullista ja edullista katukeittiöruokaa tarjoavia markkinoita. Sen lisäksi, että ruoka on lähes säännöstään todella hyvää, voi myös budjettia tasoitella tässä aasialaisittain kalliissa kaupungissa. Katuruoka-annoksia saa ympäri kaupunkia 3-5 euron hintaan.

SingaporeKaturuokaa1SingaporeKaturuokaa4

Zion Riverside

Tältä pieneltä River Valleyn kaupunginosassa sijaitsevalta katuruokakeskittymältä saa lähinnä kiinalaista ruokaa. Ja suosikkijuomaani, tuoretta kookosta! Dumplingsit olivat täällä hyviä. Me maistelimme sekä pyöreitä liemitäytteisiä ”steamed bun” -versioita että possudumplingseja. Salaatit ja muu tuore on hieman vähemmällä (kuten kiinalaisissa kai yleensäkin), mutta niitä olisin kaipaillut lisää.

Lau Pa Sat

Valtavan isosta katuruokakeskittymästä Lau Pa Satista saa kaikkea maan ja taivaan väliltä! Bongasimme täällä kaikkea turkkilaisesta kebabista thairuokaan, eli vaihtoehtoja löytyy kyllä. Itse päädyin tuona iltana mukavuusalueruokaani kanaan ja cashewpähkinöihin. Rakastimme ruokamarkkinoiden keskellä sijaitsevaa tuoremehutiskiä, pisteet siis sille! Lisäksi varsinaisen Lau Pa Satin eteen rakentuu iltaisin vilkas katukeittiö ”satay street”, eli tarjolla on erilaisia satay-vartaita. Varoitus: small-kokoinen lautanen on oikeasti ISO.

China Town Food Street

China townin Smith streetillä sijaitseva katuruokakeskittymä. Täällä olen käynyt ehkä vuosien varrella eniten sijaintinsa ansiosta ja muistan paikan ensimmäiseltä Singaporen reissultani 2011, jolloin maistelin rauskua. Rauskun syöminen sai jäädä yhteen kertaan, mutta Smith street on varma valinta, jos majoitut China townissa.

Peoples Park Food Centre

China Townin Peoples Park food centre on iso ja meluisa ruokala samannimisen ostoskeskuksen yhteydessä, mutta ilmastoimattomassa ulkotilassa. Yllättävää kyllä, täällä on myös Michelin-maininnan saanut katuruokakioski, Hainanese chicken rice. Me päädyimme hakemaan toisesta kioskista tähänastisen reissun parhaat chililiemi-dumplingsit. Kaipaan näitä vieläkin!

SingaporeKaturuokaa3
Chilidumplingsit Peoples Park food centressa

SingaporeKaturuokaa2

Tekka Centre

Pikku-Intian katuruokakeskus, jossa tarjolla on tietysti intialaista ruokaa. Pikku-Intiassa ei tosin tarvitse edes etsiä ruokamarkkinoita edullisen ja hyvän ruoan perässä, vaan paikalliset kansanruokalat toimivat erinomaisesti. Me nautimme ihanan ja täyttävän intialaisen lounaan palmunlehdiltä Gandhi-ravintolassa.

SingaporeGandhi
Gandhin lounas

8 comments

  1. Ooh! Tätä lukiessa tuli nälkä! Kiitos kivoista vinkeistä, täytyykin heti ensi viikolla käydä testaamassa. 😉
    Itsekin muistan Pikku-Intian ihanuudet edellisiltä Singaporen visiiteiltä, joista on kyllä jo ihan liian paljon aikaa.

  2. Singapore on vielä omalla “to go” -listalla, mutta vaikken vielä tuonne pääsekään, ruokapaikoista on aina kivaa lukea :). Mitä mieltä olet, onko katuruoka yleisesti ottaen turvallista ja tarpeeksi hygieenisesti tehtyä vai kannattaako olla tarkkana, missä käy syömässä? Yleisesti ottaen luottamuksen aasialaisiin katuruokakojuihin ei ole kauhean korkealla, mutta uskoisin, että Singapore voisi olla poikkeus.

    Dumplingseja pitäisi päästä ehdottomasti testaamaan :)!

    1. Moikka! Ei ole ollut kertaakaan vatsaongelmia Singaporessa tai Malesiassa. Bangkokissa ja Jakartassa kylläkin. Tietysti jos haluaa varma olla, kannattaa valita koju, jossa on paljon liikennettä

  3. Nam, nam ja nam! Tässä on 5 erittäin hyvää syytä suunnitella matkaa Singaporeen! Kiinnostaa se toki muutenkin, viime aikoina vieläpä enenevissä määrin, mutta hyvä ruoka ja toimiviksi todetut ravintolavinkit lisäävät aina (ruoka)matkakuumetta.

  4. Käytiin Singaporessa viime syksynä ja edullisimmat ruoka-annokset löysimme Chinatownista. Muualla kaupungissa ruoka oli yllättävän kallista. Little Indiassa yritettiin saada lounasta, mutta eksyttiin niin outoon paikkaan, että oluiden (ja odottelun että joku tulisi ottamaan tilauksemme) jälkeen lähdimme pois ja suuntasimme muualle syömään. Kaiken kaikkiaan Singapore oli ihana ja menisin uudestaan koska vaan 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *