5 x Korttelielämää Singaporessa

Hektinen viiden miljoonan asukkaan Singapore on monipuolinen kaupunki, jossa ei omasta mielestäni tule pitkäveteistä päivää vastaan. Moni liikekeskustassa yöpyvä ei kuitenkaan välttämättä eksy Singaporen omaleimaisiin ja värikkäisiin kaupunkikortteleihin, joissa riittää tekemistä vaikka miten paljon. Juuri pienet, toisistaan eroavat naapurustot tekevät Singaporesta mielenkiintoisen kaupungin.

1. Kampong Glam

Arabikortteleina tunnettu kaupunginosa Kampong Glam on täynnä elämää. Korttelista löytyy lähi-idän ruokaa, paikallisia malesialaisia ravintoloita, lattekahviloita ja tietysti paljon edullista majoitusta. Kaunis Haji Lane on kun kuuluisa pikkuputiikeistaan (joista monet eivät suinkaan ole kalliita), kun taas Bali Lanelle keskittyy tämän korttelin yöelämä. Hauskana yksityiskohtana Kampong Glamista löytyy myös kameramuseo, mikäli vintagekamerat kiinnostavat.

Pienenä miinuspuolena tässä korttelissa on omaan makuuni hieman liian vilkkaaksi kasvanut turismi-infra, mikä näkyy lieveilmiöinä (mm. ravintoloiden sisäänheittäjät). Joku voi myös kokea myös miinuspuolena sen, että paikallisemmat ravintolat harvemmin tarjoilevat alkoholia.

Vinkki! Kokeile lammasta sisältävää Murtabak-leipää tai roti-leipää currylla Singapore Zam Zam-ravintolassa. Älä säikähdä paikan karua ulkoasua tai loisteputkivalaistusta, ruoka on herkullista!

singapore1-2
Roti currylla

2. Tiong Bahru

Eksyin Tiong Bahrun kaupunginosaan ensimmäistä kertaa nyt loppuvuodesta 2018. Hiljaisesta nukkumalähiöstä hiljalleen trendikortteliksi muuttuneessa Tiong Bahrussa on ihania kahviloita, joogastudioita ja katumaalauksia. Kaupunginosalla on myös omat markkinat, mikäli haluat suunnata hedelnä- tai pientavaraostoksille. Täällä kävimme eniten kahvittelemassa, ja mukavista paikoista voin mainita mm. Four handsin ja Flock Cafen.

Vinkki! Nauti hedonistinen aamiainen 4 Hands-kahvilassa. Varaudu jonottamaan viikonloppuisin.

singapore-5singapore-4singapore-3singapore-1

3. Little India

Kartassa Rochorin kaupunginosana näkyvä pikku-Intia on hauska paikka viettää aikaa. Pikku-Intiassa on (yllättäen) intialaisia vaatteita myyviä kauppoja, hyvää intialaista ruokaa, markkinoita ja kaikki tämä Singaporelaisella supersiisteydellä. Meillä vierähti jonkin aikaa tutkiessa paikallisia puuvillavaatteita, joita pikkuputiikit myivät pilkkahintaan. Pikku-intia on kuitenkin melko perinteinen ja espressokahviloita ei niin näkynyt, mikäli sellaisia kaipailee (ei ole varmaankaan jäänyt epäselväksi, että me kaipailemme). Kaupungin edullisemmat majoitukset täältä tosin löytää.

Vinkki! Eksy Gandhi-ravintolaan syömään. Olet lähes varmuudella ainut länsimaalainen ja ruoka on taivaallisen hyvää!

4. China Town

Singaporen China town on keskeisellä paikalla kaupunkia ja hyvien yhteyksien päässä lähes kaikkialta. Pieneen majataloon majoittuessa voi herätä linnunlauluun, mistä keskellä betoniviidakkoa voi vain haaveilla. Kiinakaupunkiin kannattaa tulla myös ennen kaikkea hyvän katuruoan perässä, mutta myös jokunen hyvä pikkuravintola löytyy. Kiinakaupunkiin kannattaa tulla temppelikierrokselle, mm. Buddha Tooth Relic temple ja hindulainen Sri Mariamman temple ovat upeita.

Vinkki! Aina aiempina vuosina China Townissa majoittuessani olen päätynyt korttelin Food Streetille (Smith Street) syömään, mutta autenttisempaa tunnelmaa kannattaa mennä etsimään Peoples Parkin ruokakeskittymään. Ruokavinkkejä lisää täältä.

5. Duxton Hill

Käväisin tällä reissulla ensimmäistä kertaa tässä China Townin viereisessä korttelissa. Duxton Hill on täynnä ravintoloita ja viihtyisiä baareja. Korttelia hallitsevat matalat vanhat Singaporelaiset talot. Tämä kaupunginosa tuntuu hieman ”eiramaisemmalta” kuin aiemmat, mutta ei mitenkään huonolla tavalla. Korealaisessa ravintolassa teimme pöytään tuodun grillin kanssa aivan mahtavan makumatkan

Vinkki! Nauti auringonlaskucoctailit Potato Headin kattoterassilla. Sopivan pieni ja helposti lähestyttävä kortteliterassi!

Toinen vinkki: The Duxton Pinnaclen kattoterassille pääsee ihailemaan maisemia pientä maksua vastaan. Mahtavat maisemat kaupungin yli!

singapore-7

singapore-8
The Duxton Pinnaclen kattoterassi

singapore-9

singapore-10
Korealaisessa. Yksi parhaista illallisista tähän mennessä!

4 comments

  1. Näistä oli vain Little India ja Chinatown tuttuja, varsinkin katutaidetta kiinnostaisi kyllä nähdä!

    Täytyy pistää muistiin, tykkäsin Singaporesta kovasti, joten sinne varmasti tulee jossain vaiheessa palattua.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *