Seikkailuntäyteinen vuosi 2018 kuvina

Uskaltaisikohan nyt jo tehdä yhteenvetoa tästä vuodesta, vaikka muutamia päiviä on vielä jäljellä? Itselleni kulunut vuosi on ollut seikkailuntäyteinen ja mikä parasta, se on ollut täynnä ikimuistoisia kokemuksia.

Vuodessa on tapahtunut paljon: ensin lyhyt talvilomapyrähdys Bangkokiin ja Myanmariin, keväällä hieman pidempi oleskelu Balilla ja Komodolla, kesällä Berliini ja käväisy Madridissa Portugalin festarireissun yhteydessä. Loppuvuosi on kulunut reissussa, josta olen haaveillut ja jota olen suunnitellut viimeiset kolme vuotta. Reitti on kulkenut Singaporen kautta Tongalle, sitten Samoan ja Amerikan Samoan kautta takaisin Singaporeen ja siitä pohjoiseen Malesian kautta edelleen Thaimaahan.

Tartuin Muuttolintu-blogia kirjoittavan Annan inspiroivaan kuvahaasteeseen, jossa tarkoituksena on valita kymmenen vuodesta 2018 kertovaa kuvaa.

1. Vuoden suosikkikuva

Tämän vuoden kohokohtaa ei tarvinnut kauaa miettiä. Kohtaaminen luonnonvaraisten ryhävalaiden kanssa Tongan Vava’ulla on täysin voittamaton kokemus. Mietin edelleen lähes päivittäin, kuinka onnekkaita olimme, kun näimme valaat, sillä villissä luonnossa se ei ole itsestäänselvyys.

This image has an empty alt attribute; its file name is toinen-rantakuva0026-1024x683.jpg

2. Arjen luksusta

Parasta arjen luksusta niin Suomessa kuin reissussakin on ehdottomasti monipuoliset aamiaiset reilulla määrällä espressoa ja tuoretta mehua. Vaikka kahvila-aamiaisia rakastankin, niin itse tehty saa usein voiton. Täydellisen aamiaisen näpertäminen on melkeinpä medidatiivista. Valitsin kuvan itse tehdyistä uppomuna-aamiaisista omalla rakkaalla parvekkeella toukohelteiden aikaan. Voi kunpa ensi kesästä tulisi yhtä pitkä ja lämmin!

 

3. Kesäkuva

Kesäkuvaa on erityisen hankala valita, sillä niitä on niin paljon. Valintaa ei helpota se, että kuluneen vuoden kesä oli yhtä hellettä ja täynnä valokuvin ikuistettuja, ikimuistoisia hetkiä. Tähän kuvaan sopisi ehdottomasti suomalainen järvimaisema yöttömän yön aikaan, mutta eniten fiilistä on kuitenkin tässä heinäkuisessa auringonlaskuhetkessä Berliinin Tempelhofilla. Mikä ihana paikka pyöräilyyn ja hengailuun (tai no, keskikesällä lämmön vuoksi erityisesti lähempänä auringonlaskua).

berliiniilta

4. Ihana majapaikka

Kuluneeseen vuoteen mahtuu monia mieleenjääneitä majapaikkoja, mutta mikä olisi niin ylivoimainen, että se ylittäisi muut? Pieni ja paikallinen Bali Rahayu Homestay Balin Mundukissa saa pisteeni mieleenpainuvimmasta majoituksesta. Vuoristossa sumuisien metsien keskellä ja parveke suorastaan satumaisella näkymällä. Pieni infinity pool, mökki omalla kylpyhuoneella, lämpimällä vedellä (myönnän, tämä ei ole reissuillamme itsestäänselvyys) valkoisilla lakanoilla. Ja kaikki tämä parinkymmenen euron hintaan.

E6C8C723-68E7-4A8A-ABB0-2E273D0347BD

5. Hauska muisto

Boom-festari keskellä portugalin karua sisämaata kuuluu hauskimpiin muistoihini kuluneelta vuodelta. Viikko riippumatossa jyrkässä, mutta puiden suojaamassa rinteessä, pitkät helteiset päivät järjessä uidessa, joogat ja seremoniat sekä hulvattomat iltapäivätanssit saavat vieläkin hymyilemään.

IMG_3539

6. Herkullinen hetki

Tämän varioidun eggs benedict-aamiaisen tarina on yllättävä. Selailin Samoan Airbnb-tarjontaa ja päädyin valitsemaan sen edullisimman huoneen, jolla ei ollut ensimmäistäkään arvoistelua. Majoitus osoittautui yhdeksi parhaista Airbnb-kokemuksistamme koskaan (ellei jopa täysin kärkeen). Sen lisäksi, että huone itsessään oli mitä mainioin, niin meitä majoittaneet Leon ja Zoya olivat aivan ihania. Keskustelimme illalla tuntikausia illallisen ääressä, opimme paljon samoalaisesta kulttuurista ja nautimme joka aamu herkulliset aamiaiset. Samoalla täytyy kuulemamme mukaan tuntea oikeat ihmiset saadakseen erityisen herkullista sinievätonnikalaa, joka päätyy muussa tapauksessa vientiin. Leon keksi sitä aamiaiseemme lähtöpäivänä ja lopputulos oli sellainen, että haaveilen siitä vieläkin. Yhteen kertaan sinievätonnikalan syöminen saa kuitenkin jäädä, sillä laji on äärimmäisen uhanalainen.

IMG_2543

7. Se ei-niin-hohdokas muisto

Merisiilin piikit reidessä, koiran hampaat pohkeessa vai juoksujalkainen (sentipedi) sängyssä? Vaikea valita, sillä mitään näistä tämän vuoden kokemuksista en ottaisi uudelleen. Merisiilikokemus vetää ehkä pisimmän korren: reiteni oli kipeänä reilusti yli viikon päivät. Kuvan sukellus oli mahtava useine mantarauskuineen, mutta otteeni pääsi irti riuttakoukun köydestä ja takanani lymysi merisiili. Kamera, virta ja mantat olivat selkeästi itselleni sen verran hyvä yhdistelmä, etten osannut enää huomioida ympäristöä.

6G6A4821-2

8. Rakkaassa seurassa

Rakkaan elämänkumppanin ja tietysti parhaan reissukumppanin kanssa Etelä-Myanmarin Po Po Kyauk -rannalla alkuvuodesta. Skootterilla pitkällä autiolla rannalla ajelu oli selkeästi paikallisten hupia, ja päädyimme kokeilemaan itsekin. Ei ehkä helpointa, mutta tiiviiksi pakkautunut hiekka mahdollisti kuitenkin ajamisen.

myanmar-63

9. Suosikkikuva itsestä

Lähdimme eräänä iltana Ofulla majailessamme rannalle katsomaan auringonlaskua ja hyödynsimme alkuillan kultaista hetkeä kuvaten. Auringonlaskuhetkessä on taikaa, ja suosikkikuvaksihan tämä päätyi.

ofu_amerikan_samoa_41

10. Unohtumaton maisema

Tälle vuodelle on kertynyt useita huikeita maisemia. Etelä-Myanmarin rannat, Komodon kansallispuisto, Balin vuoristot vai Tyynen valtameren jylhät saaret? Vaikea valita, mutta lopulta mieleenpainuvimmaksi jää on Amerikan Samoan Kansallispuisto kuvankauniilla Ofun saarella.

 

Ohjeet kuvahaasteeseen

Minkälainen vuosi teillä on ollut? Kerro se kuvin! Kuviesi ei tarvitse välttämättä olla matkoilta, kunhan ne sopivat annettuihin otsikoihin. Linkkaa Muuttolintu kuvahaasteen lähteeksi, kopioi nämä ohjeet juttusi loppuun ja jos haluat, linkkaa juttusi Muuttolintu -blogin kommenteihin!

2 comments

  1. Huikea vuosi! Tuo valaiden kanssa uiminen on varmasti ollut ihan mieletöntä. Ja tuo Mundukin majapaikka täytyykin pistää korvan taakse. Kiva kun lähdit mukaan haasteeseen, hyvää uutta vuotta! <3 Ps. Voinko tulla teille aamiaiselle

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *