Kahvilakierroksella Chiang Main Nimmanissa

Pari kilometriä Chiang Main vanhasta kaupungista länteen sijaitseva Chiang Main trendikäs boheemikortteli Nimmanhaemin eli Nimman on täynnä mitä ihanimpia kahviloita ja aamiaispaikkoja. Omasta reissustamme erityisesti Tyynen valtameren osuus on mennyt pitkälti syöden paahtoleipää ja juoden pikakahvia, joten nyt jos koskaan on aika brunsseilla kunnolla. Nimmanissa reissaaja onkin suorastaan hemmoteltu valinnanvaran määrällä. Jos etsit Aasian suurten kaupunkien hektistä tunnelmaa tai rosoituutta, Nimman ei ehkä ole se oikea paikka oleskella, mutta mukavaa ja huoletonta kaupunkioleskelua kaipaavalle se on loistovalinta.

nimman-17nimman-19nimman-22

Gallery Seescape / SS1254372 Cafe

Tämä Nimmanhaemin Soi 17:lla sijaitseva taidekahvila on ehdoton suosikkini tässä korttelissa. Kahvi saa arvosanan 10/10, kahvilalla on viihtyisä puutarha ja lista on täynnä tavallisesta poikkeavia, värikkäitä kasviksia sisältäviä aamiaisia. Aamiaisen jälkeen kelpaa myös tutkia viereisen taidegallerian tarjontaa. Varasimme jopa Paihin menevän bussin sen mukaan, että pääsisimme tänne vielä yhdeksi aamuksi syömään.

nimman-21nimman-13

Ristr8to

Nimmanahaeminda Roadilla sijaitseva Ristr8tossa hyvän kahvin valmistus otetaan tosissaan. Kahvilasta saa niin peruskahveja, kuin kalliimpia baristakilpailuita voittaneita versioita. Ristr8ton seinät on koristeltu tiedolla kahvipapujen kasvatuksesta ja sertifikaateilla Latte Artin maailmanmestaruuskisoista. Osa kahveista tarjoillaan mitä erikoisimmissa astioissa – koeputkissa ja pääkallomukeissa. Kahvin lisäksi Ristr8to tarjoilee mm. vohveleita, mutta aamiaiselle tänne ei varsinaisesti kannata tulla. Jos aamiaisia olisi, olisimme varmaankin käyneet täällä joka aamu.

nimman-15nimman-20nimman-14

Rustic & Blue

Viihtyisä puutarhakahvila Nimmanhaemin Soi 7:lla. Kyseessä on itse asiassa luomutilakauppa, joka toimii samalla suosittuna kahvilana. Lista täällä on täynnä värikkäitä, omaperäisiä ja kekseliäästi sovellettuja aamiaisia. Joku muukin on minun lisäkseni keksinyt blendata avokadoa hollandaisekastikkeen kanssa, mutta täällä annokseen on lisätty myös croissant. Kahvila tarjoilee ihania smoothiekulhoja.

nimman-11

Healthy B Cafe

Aamiaisia, salaatteja ja leipiä tarjoava puutarhakahvila Nimmanhaemin Soi 5:lla. Aamiainen täällä on erittäin hyvä ja täyttävä, joskin ei ehkä vuosikausiksi mieleenpainuva. Paikan rauhallinen tunnelma sai aikaan tunteen siitä, että läppärin kanssa kehtaisi jäädä pidemmäksikin ajaksi istumaan. Pidimme kahveista myös, joskin Ristr8ton tai Art and Eatery Cafen tasoista spesiaalikahvia täältä ei saa.

nimman-10

Smoothie Blues

Smoothie Blues vilkkaalla Nimmanhaemin Roadilla ei ole trendikäs tai superviihtyisä, mutta se on silti mainio vaihtoehto täyttävälle aamiaiselle espressokahveineen. Smoothie Bluesista sai tilattua erillisen hedelmälautasen ilman turhia jugurtteja, mitä arvostan. 95 bahtin munakasaamiainen on myös edullinen verrattuna moneen muuhun  tämän kaupunginosan kahvilaan. Pientä miinusta vilkkaan liikenteen melusta ulkoterassilla.

Graph

Vilkkaassa One Nimman-kauppahallissa sijaitseva Graph tarjoilee kahvia ja pientä makeaa. Myös Graph kuuluu hyvän kahvin ystävien to-do listalle, kahvi on nimittäin erinomaista! Kahvilasta on saatavilla myös kylmäuutettuja kahveja lasipulloissa. Graph aukesi vasta aamukymmeneltä, eli hieman myöhään aamukavitteluja varten. Täällä ei ole wifiä (mikä tuntuu olevan enemmänkin sääntö muissa kahviloissa).

nimman-18

Kiitos Jetlaggies-blogille Nimman-kirjoituksesta, jonka vuoksi päädyimme valitsemaan majoituksen tämän kaupunginosan kyljestä. Nimmanista käsin oli Hyvä tutkia Chiang Main muita kulmia ja elellä viikon verran kaikessa rauhassa ilman turhaa stressiä.

3 comments

  1. Niin kova ikävä Chiang Maihin, että tuli ihan tippa silmään, kun luin tätä postausta. Näihin kaikkiin kahviloihin liittyy niin paljon muistoja. Paitsi One Nimman ei ollut vielä valmis pari vuotta sitten, kun Chiang Maissa vietin aikaa. Toivon niin kovasti, että pääsen tänä vuonna palaamaan takaisin <3.

  2. Itse kuulin Chiang Maista itseasiassa Veera Biancan blogista, kun hän asusteli alueella. Paljon hipsteri/instagram-sopivaa ruokakuvaa tuolta saisi :D. Hienon näköistä kieltämättä. Haluaisin itsekin maistella noita herkkuja 🙂

  3. Hei, ihan mahtavaa ja voi kuinka tuttuja mestoja, joihin sai vielä hetkeksi palata! Kiitos linkkauksesta. Chiang Main Nimman-postauksestamme onkin sadellut kiitoksia isolla kouralla<3 Mekin päätimme seuraavalla kerralla lyöttäytyä majoituksen kanssa tiukasti Nimmanin kylkeen, kun Chiang Maihin matkaamme. Sellainen ihana kombinaatio relaa meininkiä ja laatupaikkoja, että pakkohan siellä on kokeilla viettää muutama yökin. toisaalta paikkaan pääsee hyvinkin kätevästi tuktukilla vanhasta kaupungista, joka on omassa genressään todella viehättävä;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *