Fiji Airways – mitä odottaa pienen saarivaltion lentoyhtiöltä?

Lensimme Fiji Airwaysilla loka-marraskuussa Singaporesta Fidzin kautta Tongalle ja edelleen Samoalta Fidjin kautta takaisin Singaporeen. Vasta äskettäin avattu reitti on siinä mielessä kätevä, että sillä pääsee yhdellä vaihdolla Tyynelle valtamerelle Suomesta käsin. Vaikka lentoyhtiö muutti aikataulujaan ennen lähtöpäiväämme hämmentävän paljon, olin itse matkaan tyytyväinen. Etukäteisodotukseni tältä lentoyhtiöltä eivät olleet eritysen korkealla ja ystävällinen palvelu kompensoi muutamia miinuksia.

fijiairways-1img_2687dcc7893b-c63a-41d1-9694-b2bf903508d7

Aikataulut

Suurimman miinuksensa Fiji Airways saa massiivisesta aikataulumuutoksesta, ja Tyynelle valtamerelle matkustavan kannattaakin asennoitua ”island time”-mielentilaan jo menolennon aikaan. Varaamamme lento siirtyi kokonaiset kaksi vuorokautta eteenpäin, maanantaista keskiviikkoon. Tiedossa oli siis viisi vuorokautta Singaporessa kolmen sijaan ja johtuen Tongan saarten välisen laivaliikenteen aikatauluista (jotka ovat myös erittäin alttiita muutoksille), oleskelumme pääkaupunkisaarella Tongatapulla lyheni kolmesta yhteen vuorokauteen.

Saimme tiedon lentomme siirtymisestä hyvissä ajoin, noin kuukautta ennen matkaa välitysfirman kautta, joka hoiti myös jatkoyhteytemme kuntoon. Tässä vaiheessa oli kiitollinen, että olin varannut lennot luotettavan firman kautta, jossa asiakaspalvelu toimi. Varsinaisen matkan alettua Fiji Airwaysin lennot pysyivät erinomaisesti aikataulussa ja vaihdot onnistuivat hyvin.

Matkatavarat

Fiji Airwaysin matkatavarakiintiö economy-luokassa on 23 kiloa. Tuo määrä ylittyi meillä hieman sukellus ja kamerakaluston vuoksi, mutta yllätykseksemme meitä pyydettiin siirtämään ylimenevä osuus käsimatkatavaroihin. Käsimatkatavaroita ei onneksemme punnittu.

Tarjoilut

Fiji Airwaysin tarjoilut 10 tunnin lennolla Singaporen ja Nadin välillä olivat riittävät ja ruoka ihan hyvää, mutta parhaisiin lentoyhtiöihin ei tarjoiluita voi verrata. Kaukolennon aikana tarjoiltiin kaksi lämmintä ruokaa (vaihtoehtoja kaksi) ja lyhyen 1.5 tunnin lennon aikana pieni välipala.

fijiairways-2fijiairways-3

Mukavuudet lennolla

Vanhahkon Airbus A330-200:n viihdejärjestelmä oli melko suppea, mutta itseäni se ei haitannut, sillä luen mieluiten lennolla leffojen katsomisen sijaan. Uskon, että hieman leffafriikimpää matkustajaa viihdejärjestelmän yksinkertaisuus olisi voinut hiertää. Arvostin hyvää tyynyä ja hieman hamam-pyyhettä muistuttavaa peittoa.

fijiairways-6fijiairways-4

Vaihto Fidjillä

Nadin lentokentälle saapuvia matkustajia tervehtii fidziläinen bändi, mikä saa hymyilemään. Nadin lentokenttä on pieni, mutta palvelutarjontaa on riittävästi parin tunnin vaihtoon. Transit-terminaalissa on rahanvaihtopiste, pari paikkaa ostaa ruokaa, kunnon kahvia ja muutama myymälä. Kuulemamme mukaan pitkän vaihdon aikana kentältä voi poistuakin, mutta passintarkastajat eivät ole koko aikaa paikalla, ja transit tiskillä asioinnin jälkeen emme enää päässeet käymään kentän ulkopuolella.

fijiairways-5

1 comment

  1. Meillä myös tuoreita kokemuksia Fiji Airwaysista. Lennettiin kyseisellä lentoyhtiöllä ensin Vanuatulta Fijille economyssa ja takaisin Australiaan busineksessa. Meille jäi ihan hyvä fiilis kyllä näistä, palvelu pelasi ja aikataulut piti. Fidžiläiäiset on kyllä niin ihanan ystävällisiä! Mun mielestä Nadin kenttä oli suorastaan aika fancy verrattuna muihin tyynenmeren saarten kenttiin millä käytiin. 😄

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *