Luksusbussilla Singaporesta Kuala Lumpuriin

Singaporen ja Kuala Lumpurin välinen etäisyys on varsin lyhyt, vain 350 kilometriä. Miksi siis varata turhaa lentoa, kun matkan voi kulkea mukavasti myös bussilla? Moni kokee bussimatkustuksen vaivalloiseksi lentoon verrattuna ja puuduttavaahan se onkin pitkillä matkoilla ja huonolla penkillä istuen. Saimme ennen reissuamme vinkin 17-paikkaisista, Malesian ja Singaporen välillä liikkuvista luksusbusseista ja päätimme testata miten jouhevasti sellaisella siirtyy kaupungista toiseen.

Yksi ehdoton etu bussimatkustamisessa on ylitse muiden – sillä pääsee suoraan kaupungin keskustaan! Lähdimme Singaporesta hyvien kulkuyhteyksien varrelta Harbourfrontin ostoskeskuksesta ja saavuimme suoraan Kuala Lumpurin ydinkeskustaan. Pikaisen tiedonhaun päätteeksi bussifirmaksi valikoitui Aeroline, mutta Kuala Lumpuriin liikennöi myös NICE, Transtar Express, Odyssey Prestige ja Luxury Coach. Suosittelen varaamaan matkan hieman aikaisemmin kuin päivää ennen, sillä me veimme miltei viimeiset paikat. Kannattaa lisäksi tehdä tiedonhakua huonojen arvosteluiden varalta, sillä varsinkin edullisemmilla bussifirmoilla oli niitä runsaasti.

Aerolinen bussilippu Singaporesta Kuala Lumpuriin maksoi 25 euroa henkilöä kohden, kun halpalennolla lentäen olisimme liikkuneet noin 60 eurolla (sisältäen matkatavarat). Ehdottoman hyvä penninvenyttäjän valinta siis!

singapore-12

Matkan kulku

Kokonaisuudessaan matkaan kului aikaa viisi ja puoli tuntia, eli suurin piirtein saman verran kuin lentoihin ja takseihin matkustaessa. Maiden rajalle matkustaa Singaporen Harbourfrontista noin 45 minuuttia, jonka jälkeen otetaan poistumisleimat Singaporesta. Seuraavan kerran pysähdytään Malesian rajalla, jossa jonotimme onneksemme vain vartin. Kuulimme etukäteen, että ruuhka-aikaan rajalla saattaa joutua jonottamaan pitkäänkin, kannattaa siis vältellä aikoja, jolloin Malesian ja Singaporen välillä työn vuoksi liikkuvat ovat matkalla (esimerkiksi perjanta-iltapäivät). Malesian rajalla kaikki matkatavarat täytyy kuljettaa itse läpivalaistavaksi, mutta muuta rasitetta en tästä rajanylityksestä lentämiseen verrattuna keksinyt. Malesian puolella pidettiin lisäksi yksi vartin tauko huoltoasemalla.

Mukavuudet bussimatkalla

Aeroline tarjoaa Singaporen ja Kuala Lumpurin välisellä matkalla pienen aterian ja vesipullon. Ateria ei kuitenkaan ollut erityisen täyttävä eikä muutenkaan gourmet-tasoa, eli kannattaa varautua myös omilla eväillä. Lisäksi Aeroline tarjosi viltin ja pienen viihdejärjestelmän. Omaksi yllätyksekseni bussissa ei ollut wifiä, joten hyvä matkalukemisto tuli tarpeeseen.

singapore-13singapore1-2-2singapore-11

Matkustaisinko tämän matkan uudelleen?

Useamman kuukauden reissuillamme on tullut vastaan useita siirtymiä, jotka on ollut lähes pakko hoitaa lentoteitse. Singaporen ja Kuala Lumpurin välinen osuus hoitui kuitenkin niin vaivattomasti bussilla, että matkustaisin välin ehdottomasti toistekin. Suosittelen Malesiassa tarkastamaan muutkin kaupunkien väliset bussireitit, sillä usein siirtyminen onnistuu samalla vaivalla ja vähemmällä stressillä lentämiseen verrattuna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *