5 Hyvää syytä matkustaa lempeälle Koh Makin paratiisisaarelle

Aivan Thaimaan ja Kambodzan rajaseudulla sijaitseva pieni Koh Mak on juuri sellainen saari, jossa voisi kuvitella parantelevansa burn-outia. Tätä pientä saarta voisi luonnehtia lempeäksi. Toisin kuin monet muut Thaimaan saaret, se on hiljainen ja rauhallinen, ja maisemat ovat upeita maisemia, Aktiviteetteja on juuri sopivasti muutaman päivän oleskelua varten. Parhaimmillaan itäisen Thaimaan saaret ovat mielestäni saarihyppelyä varten, sillä valinnanvaraa on paljon.

1. Koh Mak on sopivan pieni

Saari ei ole niin pieni, että paikasta toiseen välttämättä kävelisi mielellään, mutta neljän kilometrin pituinen saari on juuri täydellinen pyörällä tai skootterilla kuljettavaksi. Koh Makin tiet ovat hyvässä kunnossa, eli asfaltilla päällystetyt ja pääosin kuopattomat. Vuokrasimme skootterin edulliseen hintaan, mikä helpotti saaren tutkimista huomattavasti.

2. Loman pilaavat meluhäiriöt ovat minimissään

Melun puute on Koh Makin paras puoli: kukaan ei riivaa ja häslää, kaupustele tai yritä heittää sisään ravintolaan. Saarella ei ole myöskään meluisia baareja tai mökäautoja. Mikä parasta, kukkojakaan ei tunnu liiemmin olevan! Koh Makilla ei koe niitä aamuyön kiekumisherätyksiä, joista on tähän astisessa reissussa tullut melkeinpä sääntö poikkeuksen sijaan. Turisti-infraa saarella kyllä on, mutta mielestäni juuri sopivissa määrin: yksi pizzeria, yksi jäätelöbaari, pari hyvää kahvilaa ja pari sukellus- ja snorklausfirmaa.

3. Rantoja on joka makuun

Koh Makin rannat eivät vedä aivan vertoja naapurisaarelleen Koh koodille, mutta turkoosia vettä ja upeita hiekkarantoja silti löytyy. Jos johonkin vertaisin, niin Koh Taon rannat ovat melko saman kaltaisia. Oma suosikkini Koh Makin rannoista oli lopulta matala, valkohiekkainen kirkasvetinen Ao Pra. Toisin kuin monella Koh Makin Rannalla, Ao Pralla ei tuntunut olevan juurikaan viheliäitä hiekkakärpäsiä. Myös Ao Suan Yai on kaunis, mutta vesi on jonkin verran sameampaa. Koh Makin itäpuolen ja Laem Sonin koimme reissumme aikana tuulisemmaksi ja sameammaksi.

Miinuspuolena täytyy mainita, että monen muun Thaimaan saaren tavoin meressä nähty kuutiomeduusoita ja muita myrkyllisiä meduusoita. Parhaiten niiltä välttyy olemalla uimatta tuulisella puolella saarta. hiekkakärpäset useilla rannoilla.

4. Koh Makille pääsee edullisesti Bangkokista

Valtion bussi lähtee Bangkokista kohti Laem Ngopin satamaa kaksi kertaa aamun aikana ja matka maksaa 250 bahtia. Koska paikallisbussi on usein buukattu täyteen, kannattaa varata paikka viimeistään edellisenä päivänä. Ekkamain bussiasemalla sijaitsevaa lipunmyyntitiskiä on hankala olla huomaamatta. Ekkamain lisäksi saarelle pääsee lentämällä Tratin kaupunkiin tai matkustamalla Khao San roadilta. Bussilla satamaan matkustaa 5-6 tuntia. Pikavene-taksiyhdistelmästä maksoimme Laem Ngopin satamassa 500 bahtia.

5. Koh Makin ympärystöstä löytyy paljon tutkittavaa

Koh Makia ympäröi useampi pieni saari. Aivan Ao Soun Yai-rannan edessä sijaitseva pienenpieni Koh Kham toimii suosittuna uimaretkikohteena. Etelämpänä sijaitsevat Koh Rayangin saaret vetivät puoleensa myös retkeilijöitä päivittäin. Paratiisimainen ja käytännössä Phuketin kokoinen Koh Kood on ainoastaan puolen tunnin pikavenematkan päässä, mutta Koodilla suosittelen ehdottomasti majoittumaan muutaman yön. Merielämää kuhiseva kansallispuisto Koh Rang Marine National Park on snorklausta ja sukellusta harrastavan must-do listalla, joskin sukellusta ajatellen kansallispuisto on hyvin matala. Näimme kuitenkin sen verran massiivisia kalaparvia, että maksimissaan kymmenen metrin syvyys ei edes lopulta haitannut.

Sukeltamassa Koh Rangilla

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *