Jylhä Okinawa-honto

Okinawan prefektuurin pääsaari, japanilaisittain Okinawa-honto sijaitsee puolimatkassa Taiwanin ja manner-Japanin välissä. Kuten Ishigakillakin, täällä ei lokakuu tunnu lokakuulta, vaan ilma on trooppisen lämmin. Okinawan saari on yllättävän iso ja asutusta on 1.3 miljoonan asukkaan verran, sitä ei karttaa kotoa käsin tutkiessa välttämättä heti huomaa.

Aloha Okinawa!

Havajivaikutteita tuntuu olevan enemmän kuin Yeayaman saaristossa: täällä näkee spam-sushia, locomocoja ja aloha-baareja. Osasyynä on varmastikin se, että Okinawan saaren keskiosissa sijaitsee vieläkin toiminassa olevia amerikkalaisia sotilastukikohtia. Jos tätä paikkaa pitäisi kuitenkin verrata varsinaisen Havajin kanssa, annan ääneni ehdottomasti Okinawalle.

Saimme etukäteisvinkin auton vuokraamisesta paristakin lähteestä ja kiitämme siitä! Autoa todella tarvitsee liikkumiseen ja vuokraus on edullista (n. 50 euroa vuorokaudessa). Heikkohermoisimmalle kuskille täällä ajaminen voi olla tuskaa: moottoriteitä kulkee monessa tasossa, tietullit aiheuttavat pientä hämmennystä ja Nagon niemimaan perukoille Airbnb-mökkiin pääseminen vaatii tiukkaa navigointia.

Alun perin Okinawan pysähdys oli välilaskusta johtuva kolmen yön stopover, joten saarikierroksemme rajoittui tällä kertaa Nagon niemimaahan, pohjoisessa käväisyyn ja pikaiseen tunnin pysähdykseen pääkaupungissa Nahassa. Täällä olisi mielellään viihtynyt pidempäänkin, mutta kuukausi Japanissa on yllättävän lyhyt aika.

Päiväretkeily Okinawalla

Nagon niemimaalla sijaitseva Kouri Island ja Yagaji Island ovat käymisen arvoisia. Molemmat saaret yhdistyvät pääsaareen meren päällä kulkevan sillan avulla, joka on upen näköinen turkoosin veden yllä. Kouri-jiman päästä löytyi pieni ja söpö Heart Beach, joka tosin tuntui olevan turistibusseilla kulkevien ryhmien suosiossa näin syksylläkin.

Okinawan reissuun kannattaa ehdottomasti sisällyttää saaren jylhä pohjoisosa, Cape Hedo. Kallioinen ja vehreä Hedo tarjosi maisemia, joita en tiennyt Okinawalla olevankaan. Cape Hedoon vievän tien varrella on myös sopivasti upea Haji-vesiputous, jonne vievä n. 40 minuutin patikointi subtrooppisen sademetsän läpi on jo itsessään hieno kokemus. Harmi, että täällä päin tykätään paljon ikävistä kieltosäännöistä, eikä putouksen täydellisesti uimiseen sopivassa altaassa uiminen ole luvallista.

Okinawan saari on kuuluisa rannoistaan, mutta ne jäivät meillä tällä kertaa vähemmälle intensiivisen saaren kiertelyn vuoksi. Vesiputoukselta rannikolle ajaessa tulee vastaan valkeahiekkainen yksityinen ranta, Okuma beach, jonne ei tarvinnut maksaa erillistä lisämaksua kun syö resortin rantakahvilassa lounaan.

10 comments

 1. Vau mitä maisemia! Luonto muistuttaa kuvien perusteella tosi paljon Taiwanin luontoa. Tosin ihmekös tuo, kun saaret sijaitsevat suhteellisen lähellä toisiaan.

  Okinawa-honto oli mulle ihan uusi tuttavuus. Tätä täytyy ehdottomasti selvitellä enemmänkin, jos ja kun Japanin suunnalle tulee joskus lähdettyä. Sen verran hienolta siellä näyttää.

   1. Onpas todellakin upean näköistä! Okinawa on itselleni uusi tuttavuus, mutta koska Japani on kauokokohteista yksi kiinnostavimmista niin tähän saareen on näemmä syytä perehtyä enemmänkin.

 2. Meillä ollut jo jonkin aikaa suunnitelmissa jonkinlainen Japanin roadtrip. Samaan reissuun voisi tosiaan yhdistää myös muutaman päivän käynnin Okinawalla. Mielenkiintoinen saari tämäkin ja vahvan amerikkalaisvaikutuksen takia hieman erilaista Japania olettaisin?

  1. Sekä Ishigakin saaristo että Okinawan pääsaari eroavat manner-Japanista paljon. Ishigakilla en amerikkalaisvaikutteisiin törmännyt, mutta Okinawan saarella enemmän. Road trip on hyvä edua, sillä auton vuokrat eivät maksaneet juuri mitään ja liikkuminen paikasta toiseen oli helppoa

 3. Nyt kyllä nousee jo orastavana ollut Okinawa-kuumeeni. EN oikein ymmärrä, miksen kummallakaan Japanin-matkalla eksynyt kauas etelään. No ehkä juuri siksi, että junailu pohjoisempana tuntui helpommalta. Mutta otan vahongon kyllä vielä takaisin. Enpä muuten tullut ajatelleeksi, että tuollakin olisi niin paljon ihmisiä, että motareiden pitäisi olla futuristisia monitasohässäköitä.

  1. Harva Japaniin matkustava matkustaa loppujen lopuksi etelään. Onhan se aika kaukanakin pääsaaresta, eikä Okinawa nyt niin paljoa ole ollut esillä. Toisaalta lähialueiden matkaajia on, mutta länsimaalaisia todella vähän.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *