Temppelien ja ikimetsien Wakayama

Wakayaman prefektuurissa sijaitseva Kiin niemimaa on niin kaukana hektisten miljoonakaupunkien sykkeestä kun voi olla. Osakasta Nachikatsuuraan matkustaa noin neljä tuntia lähijunalla. Nachikatsuuran seudulle saapuessa mielessäni kävi ajatus, että Kansain alueellehan voisi tehdä matkan melkeinpä yksinään, sillä täällä on kaikkea: miljoonakaupunkeja, maaseudun rauhaa ja meri! Olisimme varmasti viihtyneet täällä vaikka pari viikkoa, mutta intensiivisen Japanin läpijunailun vuoksi pysähdyimme vain kolmeksi vuorokaudeksi Taijin pikkukaupungin lähelle. Tällä kertaa majoitus oli astetta spesiaalimpi: saimme kunnian asua upean buddhalaisen temppelin vierashuoneessa temppelistä huolehtivan munkin vieraana.

Patikoijan Kumano Kodo

Kumado Kodon alue on tunnettu muinaisten shintolaisten pyhiinvaellusalueena. Suuremmassa mittakaavassaan toteutettuna reissu Kumado Kodoon voisi tarkoittaa useamman päivän täysmittaista vaellusta läpi vuorien. Mikäli ei ole kokenut vaeltaja tai reissuaikataulussa ei ole muuten vaan riittävästi aikaa, voi alueen kokea pienemmässä mittakaavassa matkustamalla esimerkiksi Nachikatsuuraan.

Nachikatsuuran ympäristössä on luonnosta kiinnostuneelle matkaajalle paljon nähtävää: upeita patikointireittejä tuoksuvissa japanilaisissa metsissä, upeilla näköaloilla varustettuja kylpylöitä eli onseneita ja ikivanhoja temppeleitä. Meidät majoittaneen munkin sanoin: täällähän on enemmän temppeleitä kuin kioskeja!

Suurin osa tänne suuntaavista matkaajista majoittuu Nachikatsuuran pikkukaupungissa, joka on lähialueen laajin ravintolatarjonnan ja kulkuyhteyksien suhteen. Tonnikalan kalastus tuntui olevan suuri juttu täällä: tonnikalasashimia ja sushia on tarjolla joka paikassa. Herkullista, mutta samaan aikaan hyvin uhanalista. Taijin kaupunki on tosin ollut surullisen kuuluisa myös valaiden pyydystämisen suhteen.

Ikimuistoinen majoitus: temppeli keskellä luontoa

Yksi reissumme ehdottomista kohokohdista oli majoittuminen ikivanhan temppelin vierashuoneessa. Sen lisäksi, että tila itsessään oli viihtyisä ja tilava, hyvää mieltä lisäsi se, että osallistuimme majoituskuluillamme tämän upean buddhalaistemppelin jälleenrakennuskuluihin. Vanhin osa temppelistä oli peräti 600-vuotta vanha. Temppelissä pääsimme kokeilemaan japanilaista zen-meditaatiota temppelin munkin johdolla.

Postikorttimainen temppeli Nachi Taisha

Japanilaisissa matkailuesitteissä usein esiintyvä Nachi Taisha vesiputouksineen oli upea päiväretki. Nachi Taishalle vievä ikivanhojen setripuiden reunustama Daimonzaka on ikivanhan pyhiinvaellusreitin viimeinen osuus, joka toimii nykyään hyvänä lyhyenä kävelynä niille, joille varsinaisen vaelluksen tekeminen ei ole mahdollista. Kieltämättä täällä vierailun jälkeen aloin tosissani harkita vaelluskenkien hankkimista ja itse vaelluskokemuksen kartuttamista.

Täällä ollessamme meillä kävi tuuri. Nachi Taishalla vietettiin lyhtyfestivaalia ensimmäistä kertaa koskaan! Syykin oli melkoinen, sillä tämä temppeli on hyväksytty virallisesti Unescon maailmanperintökohteeksi. Nachi Taishalla oli hyvin väkeä jo iltapäivällä, muun muassa valokuvaajia varaamassa kolmijaloille paikkojaan lyhtyfestivaalia varten. Festivaalin alkaessa jokaisen kävijän oli mahdollista ostaa lyhty, joka vapautettiin tapahtuman alkaessa puoli seitsemän aikaan illalla. Arvostimme ekologista tapaa toteuttaa tämä tapahtuma: lyhdyt olivat aidon tulen sijaan led-lyhtyjä, joita pidettiin narujen varassa ilmassa.

Liikkuminen Nachikatsuuran ja Taijin alueella

Meillä oli oleskelumme aikaan Japan Rail Passit voimassa ja olin etukäteen ajatellut, että niitä olisi päässyt hyödyntämään päiväretkillä täälläkin. Kuinkas ollakaan, Nachikatsuuran alueella liikkui parhaiten bussilla, joskin temppelin edestä bussi kulki vain kolme kertaa päivässä.

Kun saimme tiedon siitä, että Nachi Taishalla vietetään lyhtyfestivaalia, päädyimme vuokraamaan jälleen auton. Pikaisen laskutoimituksen jälkeen ei ollut epäilystäkään siitä, tulisiko auton vuokra vai taksi edullisemmaksi: auton vuokraamisen kulut olivat jota kuinkin samat kuin puolen tunnin taksimatkan ja myös vuokraus onnistui helposti Nachikatsuuran pikkukaupungista.

3 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *