Tuliperäinen Kyushun saari

Myönnän, että tuntui pahalta jättää lämpimät Okinawan saaret ja siirtyä kohti pohjoista syksyn saapuessa. Juuri kun olin tottunut trooppisen lämpimään ilmaan ja turkoosiin mereen! Pelko osoittautui vielä toistaiseksi turhaksi, sillä manner-Japanin eteläisimmässä kaupungissa Kagoshimassakin oli vielä lämmin lokakuun loppupuolella. Muita reissaajia ei Kagoshimassa paljoa näe ja olimmekin ainoat länsimaalaiset lennolla Nahasta Kagoshimaan.

Subtrooppisen luonnon ympäröimä Kagoshima

Noin Helsingin kokoinen Kagoshima itsessään on melko harmaa kaupunki, mutta sen ympärillä on uskomattoman upeita luontokohteita ja vehreää luontoa. Luonto on yllättävän (sub)trooppisen tuntuista vielä näilläkin leveysasteilla, vaikka kaupunki on huomattavasti Nahaa pohjoisempana. Meren rantaa pitkin vievä tie jyrkkine metsäisine rinteineen toi meille mieleen Amerikan Samoan pääsaaren Tutuilan maisemat. Kagoshima toimi meille hyvin Japanin läpi kulkevan junamatkan aloituskaupungiksi ja täältä suuntasimme myöhemmin kohti pohjoista.

Luontokohteiden osalta Kagoshimassa loppui aika kesken. Päätimme käyttää yhden päivän vuoristossa sijaitsevan Kirishiman alueen tutkimiseen, joten etelässä sijaitseva, suunnittelemani Ibusuki ja lahden toisella puolella sijaitseva sininen laguuni jäivät tällä kertaa välistä. Metsien peittämä Yakushima on vielä haavelistallani, sillä tällä reissulla saarella käyminen ei mitenkään olisi ollut aikataulun puolesta enää mahdollista.

Aluksi tarkoitus oli liikkua paikallisjunilla, kunnes huomasimme julkisen liikenteen olevan aika toimimaton juuri niiden kiinnostavimpien luontokohteiden tutkimiseen. Myönnän, näitä olisi voinut suunnitella etukäteen tarkemmin! Saimme onneksi vuokrattua auton viime hetkessä Kagoshiman kaupungista.

Hyvää kahvia oli ollut ikävä!
Paikallisen izakayan erikoisuuksia

Aktiivinen Sakurajima

Japanin aktiivisin tulivuori Sakurajima tupruttaa tuhkaa tauotta, minkä vuoksi osa kagoshimalaisista kulkee kaupungin kaduilla sateenvarjon kanssa. Teimme saapumispäivän iltapäivällä lyhyen retken helposti saavutettavalle Mt. Sakurajiman saarelle, jossa kulkee useita ulkoilureittejä vuoren juurella. Vinkki! Sakurajimaa voi ihailla Shirayama-hotellin onsenista (japanilaisesta kylpylästä), jonne pääsee kätevästi puoleen hintaan Japan Rail Passia näyttämällä. Ei hullumpi tapa rentoutua ensimmäisenä päivänä uudessa kaupungissa.

Maryu Falls sijaitsee keskellä Kirishiman vuoristoa

Upea turkoosi vesiputous keskellä Kirishiman onsenaluetta. Tämä putous oli niin sanottu drive-in vesiputous, eli minkään näköistä metsäpatikointia ei tarvittu. Kirishiman kylä voisi olla oiva paikka parin päivän Onsen-pysähdykselle, mutta me jatkoimme muutaman kilometrin kauemmaksi Kirishiman temppeliä kohti.

Kirishiman temppeli

Kirishiman temppeli on alueen ykkösnähtävyys, ja paikkaa sai tutkiskella kaikessa rauhassa lokakuisena iltapäivänä. Mt. Shinmoedaken juurella sijaitseva temppeli on tuhoutunut vuosisatojen aikana useita kertoja tulivuoren purkauksessa ja vuoren aktiivisesta luonteesta johtuen patikointireitittejä oli nytkin kiinni. Vinkki! Jos syöt lounasta temppelin lähellä, saavu järkevään lounasaikaan. Me melkein jäimme ilman ateriaa, kun keskipäivä kului vesiputouksia ihmetellessä.

Sakura sakura onsen

Sakura sakura onsen on pieni paikallinen onsen-kylpylä lähellä Kirishiman temppeliä. Kuten muutkin kylpylät täällä, moni tulee majoittumaan tänne ja nautiskelemaan luonnon rauhasta. Verrattuna edellisenä päivänä käymäämme hotelli-onseniin, tämä on huomattavasti enemmän kansankylpylä. Sakura sakuran puiden reunustama ulkoallas oli ihana!

6 comments

  1. Tästä tuli mieleen kivoja muistoja, vaikken olekaan käynyt juuri noissa kohteissa. Vietin aikaa Kyushulla, Miyazakin seudulla, japanilaisen isäntäperheeni kanssa kaaauan sitten. Luonto oli sielläkin upeaa! Olisi hienoa päästä joskus uudestaan Kyushulle kiertelemään.

  2. Japani on yksi aivan ultimaattisista matkahaaveistani ja joka kerta tuntuu löytyvän toinen toistaan mielenkiintoisempia paikkoja eri blogeista 🙂 täytyy siis mitä ilmeisimmin viettää pidempi aika Japanissa, jotta ehtii nähdä kaikkea edes vähän!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *