Kuinka sujui junamatkustus Japan Rail Passia hyödyntäen?

Päätin jakaa kokemukseni Japan Rail Passilla matkustamisesta Japanin reissullamme loka-marraskuussa 2019. Pöndekengissä-blogin Mira Orvokki teki Japan Rail Passilla matkustamisesta vastaavan kirjoituksen, joka toimi meille hyödyllisenä apuna matkan suunnittelun aikana, vaikkakin reittimme onkin hieman erilainen. Suosittelen myös tsekkaamaan viralliset ohjeet Japan Rail Passin virallisilta sivuilta, sillä tämä kirjoitus perustuu omiin kokemuksiini junapassin käytöstä.

Suunnittelu ennen lähtöä

Suunnittele matkareittisi suurpiirteittäin ja laske yhteen junalippujen hinnat. Itse käytin suunnittelun apuna Google Mapsia, joka kertoo kätevästi matkojen kokonaiskustannukseet. Jos käytät luotijunia eli shinkanseneja, on erittäin todennäköistä, että lippukustannukset henkilöä kohden ylittävät 250 euroa, joka on viikon Japan Rail Passin hinta postikuluineen. Me matkustimme koko matkan Kagoshimasta Tokioon ja Kioton kohdalla olisimme käyttäneet matkustamiseen ilman Japan Rail Passia jo 422 euroa. Kallistahan tässä maassa matkustaminen on, sitä ei voi kiistää.

Tilaa Japan Rail pass järkevän ajan sisällä ennen lähtöä. Passiin oikeuttava voucher saapuu DHL:n lähetyksenä parissa arkipäivässä. Jouduin hetken hieraisemaan silmiäni, että tuleeko voucher todella kuriirilla, mutta totta se oli.

Pelastautumissuunnitelma tsunamin uhatessa wakayamalaisessa lähijunassa
Asemilla tulee vastaan hassuja ohjeistuksia

Meidän reittimme Japanissa:

Kagoshima-Fukuoka
Fukuoka-Hiroshima
Hiroshima-Tadanoumi-Hiroshima
Hiroshima-Osaka-Shirahama-Taiji
Taiji-Osaka-Kioto
Kioto-Tokio

Kioton ja Tokion välin suunnittelimme aluksi matkustavamme bussilla, kun viikon voimassa ollut junapassi erääntyi. Mukavuudenhaluisina päädyimme kuitenkin lopulta maksamaan luotijunan hinnan erillisenä, sillä pitkäksi venähtänyt matka-aika olisi vaatinut kokonaisen reissupäivän. Yöbussi samaten heijastuu seuraavaan päivään väsymyksenä ja kiukutteluna. Lopulliset junakulut kohosivat siis lähelle kahden viikon junapassin hintaa, mutta toisaalta Tokiossa emme olisi passia enää tarvinneet.

Kiinnostaako, miltä näytti matkan varrella? Tutustu Kioton, Wakayaman ja Kyushun matkakirjoituksiin. Myös Japanin eteläiset saaret Ishigaki (jossa voi myös sukeltaa!) ja Okinawa sopivat yhdistettäväksi manner-Japanin reissuun, joskin saarilta täytyy matkustaa lentäen tai meriteitse päästäkseen junaradan varrelle.

Kuinka Rail passia käytetään Shinkanseneissa?

Shinkansenien suhteen mukavin vaihtoehto on tehdä paikkavaraus. Paikkavaraus menee reissaajalla kuitenkin usein erittäin viime tippaan, sillä varaus tehdään juna-aseman lipputoimistolla ja junamatkan ensimmäinen varaus tehdään usein juuri ennen lähtöä. Itse Rail Passin voi tosin käydä aktivoimassa jo ennen ensimmäistä lähtöpäivää (jolloin voi tehdä myös paikkavarauksen). Me emme matkustaneet ilman paikkavarausta, mutta shinkansenien vaunut 1-3 on varattu ilman paikkalippua matkaaville.

Me hoidimme asian niin, että varasimme aina edellisen matkan päätyttyä seuraavan matkan paikkaliput. Kagoshima-Fukuoka -välillä ja Fukuoka-Hiroshima -välillä paikkoja oli runsaasti tarjolla. Okunoshiman päiväretkelle Hiroshima-Mihara -shinkansenin paikkaliput onnistuivat vartti ennen lähtöä. Turismin kasvamisen Hiroshiman kohdalla huomasi selkeästi: Hiroshimasta Osakaan matkatessamme varasimme kahta päivää ennen viimeiset hajapaikat. Hajapaikat onnistuivat yllättäen myös Kioton ja Tokion väliselle junamatkalle viime tingassa, mutta matkasimme keskellä päivää emmekä siis ruuhka-aikaan. Kannattaa huomioida, että jos myöhästyt junasta, niin varausta ei voi tehdä enää uudelleen ja matka täytyy tehdä non-reserved vaunussa.

Kartat helpottivat oikeaan vaunuun nousemista

Kuinka Japan Rail Passia käytetään muissa junissa?

Me matkustimme luotijunien lisäksi express-junilla ja lähijunilla. Moneen express-junaan on saatavilla paikkalippu, lähijuniin sen sijaan ei. Varasimme jo Hiroshiman aseman lipputoimistossa paikkaliput Osakan ja Tanaben väliseen express-junaan. Lähijunissa asia sujui niin, että Japan Rail Passia näytettiin joko portilla tai junassa.

Kannattaako junareissulle pakata kevyesti?

Luin etukäteen suosituksesta pakata kevyesti, sillä junissa on suuremmille laukuille kehnosti tilaa. Tämä pitää erittäin hyvin paikkansa, sillä istuimien yläpuolella sijaitseva hylly on pienempi kuin mm. lentokoneiden vastaava ylähylly. Helpoiten junassa matkustaa pieni reppu tai vedettävä laukku kantamuksenaan. Me selvisimme kuitenkin massiivisten sukellus-kamerapakaasiemme kanssa säilyttäen niitä junan käytävillä tai takana, mutta helpompaa matkustus olisi ollut pienen repun kanssa. Usein vaunujen perässä on myös pieni tila, jonne saa laitettua laukun, mutta tästä on hyvä vinkata henkilökunnalle.

Perillä Tokion Taiton kaupunginosassa

3 comments

  1. Pikkuinen huomio JR Passista sellaiselle, joka aikoo jäädä reissaamaan Japaniin esim. työmatkan päätteeksi: mikäli passiin läntätään maahantulossa joku muu leima kuin “TEMPORARY VISITOR”, niin JR Passia ei voi aktivoida, vaikka sellaisen olisi etukäteen ostanutkin. Oli lähellä käydä köpelösti, kun olin itse erään työreissun jälkeen jäämässä maahan, ja suunnittelin pitkästä aikaa käyttäväni junapassia. Onneksi silmiin osui joku sivusto, jossa tämä asia mainittiin kuvan kera, joten ehätin muuttaa suunnitelmaa ja jättää passin ostamatta! Sen sijaan käytin näppärää Yōkoso Japan Air Passia, jossa OneWorld -lentoyhtiöllä maahan saapuva voi ostaa 1-10 Japanin sisäistä lentomatkaa JAL:lla hintaan 10,000JPY/matka.

    1. Oho, tuollaista ei olisi osannutkaan odottaa. Ovat näemmä todella tarkkoja, että JR pass menee ainoastaan 100% turisteille. Tuo lentopassi täytyy pitää mielessä. Nyt tehtiin kaksi lentomatkaa saarilla ja niistä maksettiin 63eur + 74eur henkilöä kohden, eli taidettiin päästä tuota passia edullisemmin kuitenkin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *