Reissuvuosi 2019 – neljä matkaa, kolme kuukautta tien päällä

Kuinka sujui vuosi 2019 reissujen osalta? Ehkä hieman edellistä vuotta seesteisemmin, mutta aika moneen paikkaan sitä on kerennyt nytkin. Vuosi on sisältänyt ehkä aika lailla tuttua ja turvallista, täysin omaa maailmaansa Japania lukuunottamatta.

Kuluneeseen vuoteen mahtuu viisi maata ja neljä matkaa, joista kaksi oli pidempiä ja pari lyhyempiä. Yhteensä olen ollut noin kolmen kuukauden verran tien päällä. Jossain vaiheessa täytyy seikkailla muillakin mantereilla Aasian lisäksi, mutta tällä kertaa vuosi kului pitkälti Itä- ja Kaakkois-Aasiassa.

1.Pohjois-Thaimaa

Vuosi 2019 vaihtui Pohjois-Thaimaan ihanassa hippikylässä Paissa, jossa viihdyimme vajaan parin viikon ajan viime vuoden vaihteessa. Pain jälkeen siirryimme vielä pohjoisemmaksi Chiang Rain pikkukaupunkiin, joka sekin oli itselleni aivan uudenlaista Thaimaata. Olin pohtinut jo vuosia pohjoiseen tutustumista, mutta turkoosit vedet ovat houkutelleet enemmän. Tämän ajanjakson suurin juttu oli se, että ajoin ensimmäistä kertaa skootterilla ja uskallan varmaankin tästä lähtien vuokrata sellaisen. Naurattaa. Toiset innostuvat mopoilusta 15-vuotiaana, toiset 35-vuotiaana!

Joogaa Paissa

2. Laos

Laos oli autenttinen ja aito maa, jolla oli tarjota uskomattomia ja aika adrenaliinipitoisiakin luontoseikkailuja vaikka miten paljon. 14 kilometerin vaelluksesta ja koskenlaskua muistuttavasta kajakoinnista selvisimme pienin rasitusvammoin, mutta kokemusta on muisteltu monet kerrat . Siirryimme Pohjois-Thaimaasta rajan yli Luang Namthaan, josta etenimme edelleen Nong Khiewiin ja viimeisenä monen tuntemaan Luang Prabangiin. Ah tätä kaikkea vehreyttä ja jylhiä maisemia! Etelä-Laos jäi näkemättä, ehkäpä sinne vielä joskus.

Vaelluksen parhaat maisemat Nam Ha-Kansallispuistossa Laosissa
Nong Khiewin mieleenpainuneita maisemia Laosissa
Onneksi puhelin selvisi tästäkin reissusta
Kuang Si-putoukset Luang Prabangissa – kaunista, mutta muutama muukin oli löytänyt tänne

3. Bangkok

Pysähdyin Bangkokissa vuonna 2019 kaksi kertaa: matkalla Laosista saarille ja jälleen ennen lentoa Suomeen helmikuun puolessa välissä. Askeettisen bungalowielämän jälkeen päätimme hemmotella itseämme vikat pari päivää hieman mukavemmassa hotellissa, joka vasta mukavaa olikin! Tällä reissulla tuli kokeiltua myös ensimmäistä kertaa Thaimaalaista yöjunaa, mikä osoittautui erinomaiseksi tavaksi matkustaa Bangkokin ja Etelä-Thaimaan välillä. Harmi, etten ikinä saanut kirjoitettua eksoottisesta yöjunareissusta.

Hektinen ja kuuma Bangkok
Yksi Bangkokin pilvenpiirtäjäbaareista. Aikamoinen pönötyspaikka, mutta maisemat olivat upeat!

4. Thaimaan saaria

Koh Makille matkustin joogaretriittiin, jossa pääsin heräämään puoli kuusi joka aamu päästäkseni tekemään parituntisen hikisen astangasarjan. En koe voineeni hetkeen niin hyvin, kun joogaretriitin säännöllisen asanaharjoituksen ja ruokailun aikana. Yksi unelmani toteutui tämän viikon aikana: opin vihdoin seisomaan päälläni ilman seinän tukea! Viikon jälkeen siirryimme vielä paratiisimaiselle Koh Koodille, josta muutaman päivän päästä loikkasimme vielä aivan eri suuntaan ystävien perässä Koh Phanganille. Laiskuus iski taas: en koskaan kirjoittanut Koh Koodista!

Majatalon rantaa Koh Koodilla. Täältä löytyy Thaimaan parhaat rannat!
Laiska päivä majatalon pihalla Koh Koodilla
Ekaa kertaa ylösalaisin. Alkuun yksittäisiä sekunteja, nyt jo puoli minuuttia!
Koh Makin parhaat kahvit majoituksemme Thaidaho Vistan terassilla

5. Keväinen Tallinna

Mukava päiväreissu Tallinnaan ja sen boheemiin kaupunginosaan Telliskiveen. Huhtikuussa oli jo lämmin, mutta telliskiviläiset eivät olleet ikävä kyllä ottaneet terassikalusteitaan vielä esiin. Täytyy kyllä muistaa ensikerralla olla yön yli Tallinnassa, sillä päiväretkellä ei kerkeä tekemään oikeastaan mitään.

Katutaidetta Telliskivessä

6. Kesäinen Berliini

Jokavuotinen kesän kohokohta itselleni Helsingin jälkeen tutuimpaan kaupunkiin, Berliiniin! Viikon verran pyöräilyä, brunsseja, jokiveneilyä ja tuttujen kulmien tutkimista. Meillä kävi tuuri ja saimme ihanimman reissukämpän aivan kanaalin vierestä Neuköllnistä, vaikkei säät ihan kattoterdellä istumista sallineetkaan.

Heinäkuinen Spree-joki

7. Syysbreikki Japanissa

Reissu Japaniin on ollut haaveenani vuosia. Ishigakilta alkanut ja Tokioon päättynyt kuukauden mittainen matka oli toinen tämän vuoden isoista reissuista. En ollut koskaan aiemmin käynyt Japanissa ja nautin joka hetkestä – niin eteläisten saarien koralliriutoista, maaseudun vuoristoisista metsistä kuin suurkaupunkien vilinästäkin. Hassu huomio: kuukauden sashimidieetti pudotti hyvin painoa!

Metsäterapiaa Kiin niemimaalla
Temppeliretkellä Kiotossa
Uskomattoman kirkkaita vesiä Yayeaman saarisossa Etelä-japanissa

2 comments

    1. Kieltämättä reissuvuosi oli ihana! Suosittelen ehdottomasti Japania ja kannattaa varata kyseiselle maalle tarpeeksi aikaa. Nähtävää kun riittää 🙂 Täytyy suunnata jossain vaiheessa pohjoiseenkin päin siellä

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *